Makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami




Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.
Składniki dla 3  osób

10 pomidorków koktajlowych
1 cebula
Parmezan do starcia
Mały słoiczek kaparów
3 łyżki oliwy z oliwek
5 łyżek zielonego pesto
500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff


Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto. Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać. Danie opruszyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !


Więcej o bezglutenowych przysmakach na 3pauly.de



Popularne posty